Zonnepanelen kopen

Goedkope zonnepanelen kopen

Er zijn diverse redenen waarom we steeds vaker kiezen voor zonnepanelen; het is beter voor het milieu, u bent niet meer afhankelijk van de energieleverancier en u kunt er ook veel geld mee besparen. Bij zonnepanelen kopen kan vergelijken veel voordeel bieden. Er zijn verschillende aanbieders van zonnepanelen die onder afwijkende voorwaarden hun producten aanbieden. Vergelijken kan ingewikkeld lijken maar dat hoeft niet zo te zijn. Op deze pagina zetten we de belangrijkste aandachtspunten bij zonnepanelen kopen bij elkaar zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Het aantal zonnepanelen

Niet elke woning heeft een gelijk aantal zonnepanelen nodig. Als eerste moet u rekening houden met de gezinssamenstelling. Bij een huishouden van vier personen moet u rekenen op een aantal van 18 zonnepanelen die een Wattpiek leveren van 260 Wp. Tezamen leveren deze zonnepanelen een totale capaciteit van 4700 Wp. Daarmee zult u een verbruik van 4000 kWh dekken. De opbrengst van zonnepanelen ligt 15% lager vandaar het verschil tussen 4700 Wp en 4000 kWh. De opbrengst is een schatting die kan afwijken per locatie en het gekozen type zonnepanelen.

Lange termijn visie

Bij zonnepanelen kopen moet u een berekening maken voor langere termijn. Voor de bovenstaande standaard berekening zult u een kleine €10.000,- moeten betalen. Per jaar zult u gemiddeld €1.000,- besparen. Dat betekent dat u na tien jaar reeds uit de kosten bent. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen wordt geschat op pakweg 25 jaar. Omdat na tien jaar de kosten voor de zonnepanelen al zijn terugverdiend zult u de jaren daarna tot wel €15.000,- besparen op uw energiekosten. U kunt deze besparing weer investeren om uw huis te verbeteren, een mooie vakantie te boeken met het hele gezin of te sparen als oudedagsvoorziening. Een lange termijnvisie bij zonnepanelen kopen biedt voordeel, en niet alleen maar voor de portemonnee…

Beter voor het milieu

Zonne-energie is groene energie. U wordt onafhankelijk van fossiele brandstoffen en zult daarbij ook nog eens geld besparen! zonnepanelen kopen is tevens investeren in het milieu. De CO² uitstoot zal omlaag gaan wanneer u gebruik maakt van schone stroom. Net zoals u kosten zult besparen op de lange termijn zult u ook het milieu sparen. Dat is niet alleen goed voor uzelf, maar ook voor uw kinderen en kleinkinderen.

Zonnepanelen kopen

Bestel niet direct zonnepanelen, vergelijk eerst de aanbieders bij u in de regio. Via deze pagina kunt u direct een offerte aanvragen bij meerdere aanbieders in de buurt. Met deze vrijblijvende offertes kunt u de prijzen rustig met elkaar vergelijken en kiezen voor de leverancier die het beste aansluit bij uw wensen.

Kiezen uit zonnepanelen technologie

Niet alle zonnepanelen zijn gelijkwaardig. De prijs is niet altijd de doorslaggevende factor, dit zijn de drie standaard types zonnepanelen:

  • Amorf zonnepanelen
  • Polykristallijn zonnepanelen
  • Monokristallijn zonnepanelen

De Monokristallijn en Polykristallijn zonnepanelen hebben veel overeenkomsten. Het basismateriaal is in beide gevallen silicium maar de wijze van productie verschilt. De opbrengst van Monokristallijn zonnepanelen ligt wat hoger, de prijs is daarmee ook iets hoger. Daarnaast bestaat er ook een kleurverschil, Monokristallijn zonnepanelen hebben een zwarte en egale kleur terwijl Polykristallijn zonnepanelen een blauwachtig / paarse kleur hebben. De Amorf zonnepanelen bieden de laagste opbrengst en zijn daarmee ook goedkoper in aanschaf. Een voordeel van Amorf zonnepanelen is dat ze buigzaam zijn en daarmee ook geschikt zijn voor oppervlaktes met oneffenheden.

Zonnepanelen kopen

Laat u vooraf goed informeren en vraag meerdere offertes aan. Wij hebben dit eenvoudig gemaakt; we vragen automatisch een aantal offertes voor uw situatie aan bij leveranciers bij u in de buurt. In deze offertes vindt u niet alleen de kosten maar ook de toegepaste technologie en praktische informatie. U kunt uiteraard ook contact opnemen met deze leveranciers voor specifieke vragen. Wacht niet langer, vraag direct vrijblijvende offertes aan voor zonnepanelen bij u .

Zonnepanelen Kennisbank

Zonnepanelen prijs

Zonnepanelen prijs


Wat betaal je nu voor zonnepanelen ?

Lees meer
Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen plaatsen


U wil zonnepanelen laten plaatsen ?

Lees meer
zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen


U wil zonnepanelen gaan kopen ?

Lees meer