Zonnepanelen plaatsen

Hoe kunt u zonnepanelen plaatsen ?

U krijgt elke maand weer een fikse energierekening, het wordt tijd om over te stappen op zonnepanelen. Zonnepanelen plaatsen is een verstandige keuze, het is wel een ingewikkeld karwei dat u beter kunt overlaten aan de specialist. Ook bij u in de buurt zijn er diverse leveranciers die de juiste zonnepanelen leveren voor uw woonsituatie. Naast de aanschafprijs zijn er ook andere factoren die een rol spelen. Bij zonnepanelen plaatsen is het verstandig meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Zo maakt u zeker de juiste keuze.

De prijs voor zonnepanelen plaatsen

De aanschafprijs van zonnepanelen is voor vele woningbezitters de voornaamste reden om nog even te wachten. Toch is investeren in zonnepanelen juist nu een heel aantrekkelijke beslissing. De huidige generatie zonnepanelen leveren meer rendement op, daarnaast is de levensduur steeds langer geworden. Daarnaast kunt u zelf kiezen welk type zonnepanelen het beste aansluit op uw wensen. Niet alle zonnepanelen zijn gelijk wat betreft uiterlijk, opbrengst en aanschafprijs. Meten is weten geldt zeker bij zonnepanelen plaatsen ,

Rekenvoorbeeld zonnepanelen plaatsen

Een gemiddeld huishouden bestaat uit vier personen. Deze vier personen verbruiken op jaarbasis gemiddeld 4000 kWh op jaarbasis. Om deze hoeveelheid energie op te wekken met zonnepanelen heeft u 18 zonnepanelen nodig die elk een opbrengst hebben van 260 Wp (Wattpiek). De optelsom ligt hoger dan 4000 kWh, dat komt omdat zonnepanelen 15% minder rendement opleveren.

Deze zonnepanelen plaatsen kost eenmalig een kleine €10.000,- en ze leveren jaarlijks een rendement van €1000,- op. Dat betekent dat u na tien jaar de zonnepanelen reeds heeft terugverdiend. Wanneer u uitgaat van een minimale levensduur van 25 jaar zullen de zonnepanelen u dus minimaal €15.000,- euro opleveren. Dan is zonnepanelen plaatsen plotseling een zeer interessante investering.

Vergelijk leveranciers die zonnepanelen plaatsen

Er zijn verschillende types zonnepanelen met elk hun eigen voordelen, vergelijken zal absoluut lonen. Via deze pagina kunt u direct en geheel vrijblijvend een aantal offertes van zonnepanelen leveranciers bij u in de buurt aanvragen. Zo kunt u de mogelijkheden en prijzen rustig met elkaar vergelijken, dat bespaart u veel zoekwerk. Vraag direct offertes aan voor zonnepanelen plaatsen en maak een weloverwogen keuze!

Zelf zonnepanelen plaatsen

U kunt de voornoemde 18 zonnepanelen bestellen en het dak op klimmen om direct te genieten van die prachtige zonnestralen. Toch is het raadzaam de installatie van zonnepanelen door een gespecialiseerd bedrijf uit te laten voeren. Afgezien van het gevaar op het dak, uitglijders en het risico op rugklachten door het tillen kan het verkeerd installeren van zonnepanelen leiden tot grote schade aan uw woning of een verminderd rendement op de opgewekte zonne-energie.

Plaatsing van de zonnepanelen

Alle zonnepanelen leveren de beste prestaties wanneer ze gericht zijn op het zuiden. Daarnaast is een hellingshoek ook van groot belang bij het rendement op de zonnepanelen. Bij een hellingshoek van 35 graden leveren de zonnepanelen het hoogste rendement op. Ook zonnepanelen die niet op het zuiden gericht zijn kunnen een goed rendement behalen mits ze op de juiste wijze geplaatst zijn.

Zonnepanelen worden in serie gekoppeld, dit betekent dat schaduw op de panelen zal leiden tot een lager rendement. Om schaduw te voorkomen is het beter om overhangende bomen die schaduw werpen op het dak te voorkomen. Zonnepanelen werken overigens ook bij schaduw, de opbrengst zal wel minder zijn.

Goedkoop zonnepanelen plaatsen

Door de verschillende leveranciers van zonnepanelen met elkaar te vergelijken kunt u tot maar liefst 40% in kosten besparen! Gelukkig hoeft u zelf niet alle leveranciers te benaderen, vul uw gegevens in via deze pagina en we vragen direct bij meerdere leveranciers en installateurs in de regio een passende en vrijblijvende offerte aan. U kunt deze vervolgens naast elkaar leggen en zo de juiste keuze maken.

Tip: Kijk naast de kosten ook naar het type panelen en de opbouw van de offerte. Neem voor meer informatie gerust contact op met de leverancier.

Zonnepanelen Kennisbank

Zonnepanelen prijs

Zonnepanelen prijs


Wat betaal je nu voor zonnepanelen ?

Lees meer
Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen plaatsen


U wil zonnepanelen laten plaatsen ?

Lees meer
zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen


U wil zonnepanelen gaan kopen ?

Lees meer