Prijs zonnepanelen

Zonnepanelen prijs steeds interessanter

Steeds meer woningbezitters kiezen voor zonnepanelen. Is zonne-energie eigenlijk wel rendabel, of is het puur een investering in het milieu zonder financiële voordelen? Wanneer u de kosten en baten naast elkaar legt wordt de keuze voor zonnepanelen een stuk duidelijker. Door het aanbod aan leveranciers kan de zonnepanelen prijs zeer aantrekkelijk worden. Laten we eens kijken naar de kosten van zonnepanelen en hoe u als huiseigenaar financieel voordeel kunt behalen.

Wat kosten zonnepanelen?

De laatste jaren zijn de kosten voor een zonnepanelen installatie gedaald met ongeveer 50%. Voor minder dan €10.000,- kunt u zonnepanelen aanschaffen inclusief de omvormer, de BTW en zelfs de montage door een specialist met een opbrengst van ongeveer 4800 Wp. Dat staat gelijk aan 4000 kWh en is ruim voldoende voor een huishouden met vier personen.

Zonnepanelen prijs

De kosten liggen gemiddeld nog lager. In deze regio ligt het gemiddeld verbruik per gezin momenteel op 3500 kWh op jaarbasis. Wanneer u besluit om zonnepanelen te plaatsen heeft u een capaciteit nodig van 4100 Wp. Wanneer u een volledige installatie nodig heeft met deze capaciteit zal u dat minder dan €9000,- kosten. In deze prijs rekenen we 16 zonnepanelen met ieder een opbrengst van 260 Wp, de omvormer, BTW en montage aan huis. De reden voor de “overcapaciteit” van 4100 Wp komt door de efficiëntie van het opwekken. Bij zonnepanelen wordt een opbrengst van 85% van het maximaal haalbare rendement gerekend in verband met schaduw en andere oorzaken.

Vraag direct offertes aan

Bovenstaande prijzen zijn indicatief, per leverancier kan de prijs verschillen. Daarnaast zijn er verschillende types zonnepanelen met uiteenlopende resultaten en tarieven. Maak direct een vergelijking met een aantal leveranciers van zonnepanelen bij u in de regio. Vraag vrijblijvend de huidige zonnepanelen prijs op en vergelijk verschillende offertes alvorens een definitieve keuze te maken.

Hoe wordt een prijsopgaaf berekend?

Er zijn verschillende aspecten die van invloed zijn op het totaalbedrag. Dit zijn de voornaamste aspecten:

  • Het type zonnepanelen
  • Het aantal vierkante meters
  • Zelf installeren of laten installeren

Zelf zonnepanelen installeren kan in beginsel kosten besparen, toch is het niet aan te bevelen. Er is vakkennis nodig om de zonnepanelen op de meest efficiënte wijze te installeren. Wanneer u uitgaat van een levensduur van 25 jaar of langer kan een slecht gemonteerd zonnepaneel tot een groot verlies aan beschikbare energie leiden.

Wanneer maak je rendement op de investering?

De zonnepanelen prijs is momenteel zeer aantrekkelijk, zeker wanneer u de investering afzet tegen de kostenbesparing op jaarbasis. Stel; u heeft een gezin met vier personen. Hiervoor zijn 18 zonnepanelen nodig met een opbrengst van 260 Wp per zonnepaneel. De prijs van deze 18 panelen inclusief montage liggen lager dan €10.000,-. Per jaar wordt er met dit verbruik ongeveer duizend euro bespaard aan energie. Daarmee heeft u binnen tien jaar de zonnepanelen geheel terugverdiend. Als u beseft dat de gemiddelde levensduur van zonnepanelen ligt op pakweg 25 jaar of zelfs langer heeft u na 25 jaar een effectief rendement van maar liefst €15.000,-.

Is uw dak groot genoeg?

Niet iedere woning heeft voldoende dakoppervlak om in de gehele energiebehoefte te voorzien. Bij het opvragen van de zonnepanelen prijs wordt daar ook rekening mee gehouden. Niet iedereen stapt direct over op 100% groene energie van zonnepanelen. Het is ook mogelijk minder panelen te plaatsen en de rest via reguliere kanalen aan te vullen. Hoe meer energie u via zonnepanelen kunt opwekken, hoe hoger het rendement zal zijn en hoe meer kosten u zult besparen.

Zonnepanelen prijs opvragen

Om zelf offertes bij alle leveranciers in de regio op te vragen kost veel tijd, en wellicht krijgt u zelf vragen die u niet kunt beantwoorden. Daarom hebben wij deze pagina voor u in het leven geroepen. U kunt door uw gegevens in te vullen van meerdere leveranciers en installateurs vrijblijvend offertes ontvangen op basis van uw woonsituatie. U kunt deze offertes vervolgens op uw gemak bekijken en vergelijken. Deze service is geheel gratis zonder enige aankoopverplichting.

Zonnepanelen Kennisbank

Zonnepanelen prijs

Zonnepanelen prijs


Wat betaal je nu voor zonnepanelen ?

Lees meer
Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen plaatsen


U wil zonnepanelen laten plaatsen ?

Lees meer
zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen


U wil zonnepanelen gaan kopen ?

Lees meer