zonnepanelen Boutersem

zonnepanelen

Opzoek naar zonnepanelen Boutersem ?

Waarom kiezen voor zonnepanelen Boutersem?

Er zijn twee belangrijke redenen om te kiezen voor zonnepanelen Boutersem. Ten eerste is zonne-energie een milieubewuste bron van stroom, ten tweede kunt u als woningbezitter op termijn veel geld besparen, bedragen tot €1250,- op jaarbasis zijn haalbaar afhankelijk van het aantal zonnepanelen en het energieverbruik. Kortom, er zijn volop redenen om te kiezen voor zonnepanelen Boutersem. Laten we eens wat dieper duiken in de wereld van zonne-energie.

Prijzen van zonnepanelen Boutersem

zonnepanelen prijs

Wat gaan deze zonnepanelen Boutersem me kosten? Dat is de vraag die vaak wordt gesteld en terecht, zonnepanelen lijken op het eerste gezicht niet goedkoop. Als we uitgaan van de gemiddelde situatie bij zonnepanelen Boutersem gaan we uit van een gezin met twee volwassenen en één kind. Dit gezin heeft jaarlijks een capaciteit nodig van 4100 Wp ofwel Wattpiek. Dit vertaalt zich in een energiebehoefte van 3500 kWh. Bij zonnepanelen wordt er door zaken als schaduw en bewolking altijd een marge van 15% minder capaciteit geteld, met 4100 Wp heeft het gezin dus het hele jaar voldoende stroom. Voor deze energiebehoefte zijn 16 zonnepanelen nodig die elk een opbrengst hebben van 260 Wp. Een zonnepaneel heeft een omvang van ongeveer 1,5m². Het dak heeft dus een beschikbare oppervlakte nodig van 24m². Wanneer dit niet toereikend is in uw situatie kunt u kiezen voor minder panelen en daarnaast gebruik maken van de reguliere energieleverancier voor het restant.

Op basis van bovenstaande berekening moet u een bedrag tellen van pakweg €9000,-. Dat bedrag is inclusief BTW, de omvormer en installatie. Het is van belang om de zonnepanelen te laten installeren door professionals. Naast mogelijke schade aan het dak en de panelen riskeert u bij het zelf installeren ook ongevallen en een gereduceerd rendement. Met deze installatie zult u bijna €1000,- kunnen besparen op jaarbasis. Na slechts tien jaar heeft u de investering alweer retour. Een set zonnepanelen heeft een levensduur van 25 jaar of langer, u kunt tijdens de levensduur van de zonnepanelen maar liefst €15.000,- besparen. Met dat geld kunt u heel leuke dingen doen!

Offertes voor zonnepanelen Boutersem

zonnepanelen offertes

Neem het niet van ons aan, maar vraag vrijblijvend een aantal offertes op van specialisten bij u in de regio. Door uw gegevens in te vullen op deze pagina benaderen wij verschillende leveranciers van zonnepanelen Boutersem die een passende offerte zullen uitbrengen. U kunt deze offertes vervolgens vergelijken op prijs, service en kwaliteit. Zo weet u snel waar u aan toe bent, en welke leverancier het beste past bij uw voorkeur en situatie.

Hoe werken zonnepanelen?

De laatste jaren zijn zonnepanelen steeds beter en goedkoper geworden. Ook in de schaduw zal een modern zonnepaneel stroom opwekken, daarnaast speelt de kwaliteit van het zonnepaneel ook een rol in de energie efficiëntie. Er zijn drie types:

Monokristallijn: Dit is het meest efficiënte type zonnepaneel met de hoogste opbrengst per paneel. De aanschafprijs ligt ook wat hoger. De kleur is glanzend en egaal zwart.

Polykristallijn: Dit type wordt van hetzelfde materiaal gemaakt als Monokristallijn maar is wat goedkoper en iets minder efficiënt. De kleur is donkerblauw / paars, dit is momenteel het meest toegepaste zonnepaneel.

Amorf: Door gebruik te maken van siliciumpoeder in plaats van kristal zijn deze zonnepanelen buigzaam. De kosten liggen lager, maar het rendement is ook minder. De twee luxe types op basis van kristal zijn het meest populair in deze regio.

Zonnepanelen Boutersem terugverdienen

Gemiddeld kunnen de kosten voor aanschaf van zonnepanelen in een periode van pakweg tien jaar worden terugverdiend. De rest is dus pure winst. Met hoge kwaliteit zonnepanelen zult u ook in donkere tijden voldoende stroom opwekken om uw gezin te voorzien van groene energie. Vraag direct een aantal vrijblijvende offertes aan bij leveranciers bij u in de regio. Vul uw gegevens in, u zult snel meerdere prijsopgaven ontvangen zodat u een weloverwogen besluit kunt maken.

Zonnepanelen Boutersem informatie:

Meer informatie over zonnepanelen kan u vinden op de pagina's:

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest