logo

MIT-startup ontwikkeld camouflagepaneel

Een startup van de MIT universiteit heeft een camouflagepaneel ontwikkeld dat zonnepanelen onzichtbaar maakt op een dak. Sistine Solar heeft een camouflagepaneel ontwikkeld wat een oplossing is voor een van de grote nadelen van zonnepanelen plaatsen: Het ontsierende gezicht van zonnepanelen op een dak.

De werking van Solar Skin, de camouflage voor zonnepanelen

Solar Skin is een soort folie wat op de panelen kan worden geplaatst. Het kan het uiterlijk van het dak worden gegeven. Zo vallen de zonnepanelen bijna niet op. Wat ook leuk is, dat het ook andere motieven of structuren kan krijgen zoals een grasmotief of het logo van een bedrijf.

Geen invloed op het rendement van de zonnepanelen en betaalbaar

De Solar Skin heeft verder geen invloed op het rendement van de zonnepanelen. Het hindert de inval van licht niet of zorgt ook niet dat de zonnepanelen sneller warm worden. De panelen met Solar Skin zijn iets duurder dan de normale zonnepanelen. Er komt ongeveer 10% bij de prijs op.

Camouflagepaneel vs. Tesla's dakpannen

Het camouflagepaneel is net als het idee van Tesla een oplossing voor de opvallende plaats van de zonnepanelen op een dak van een huis. Tesla kwam onlangs met dakpannen waarin het zonnepaneel is geïntegreerd. voordeel van de solar skin is dat dit makkelijker toepasbaar is bij bestaande huizen die een zonnepaneel krijgen.

Grote interesse voor camouflagepaneel van de consument

De consument is in ieder geval zeer geïnteresseerd in de inventie van Sistine Solar. De eerste zonnepanelen met camouflagepaneel zijn al geplaatst. Het bedrijf kan de aanvragen niet meer bijhouden. Er is dus al een wachtlijst van meer dan 200 geïnteresseerden.