logo

Frankrijk verplicht zonnepanelen voor commerciële gebouwen

Er is in Frankrijk een nieuw wetsvoorstel aangenomen waardoor het verplicht wordt commerciële gebouwen van een gedeeltelijk groen dak of zonnepanelen te voorzien. Deze maatregel is een van de acties waarmee Frankrijk een inhaalslag probeert te maken ten opzichten van andere Europese staten op het gebied van groene energie en duurzaam beleid. Frankrijk leunt vooral op kernenergie en wil door deze maatregel daar verandering in brengen.

Groene winst door zonnepanelen en groene daken op commerciële

Het scheelt natuurlijk enorm in groene energieverbruik als een groot commercieel gebouw, zoals bijvoorbeeld een shoppingmall, een zonnepaneel installatie op het dak heeft. Een groen dak, oftewel een dak begroeit met gras en planten, is meer dan alleen een groen natuurlijk tintje bij een gebouw. De groene daken isoleren zowel tegen kou als warmte en zorgen dat het energieverbruik aanzienlijk daalt.

Verplicht zonnepanelen bij commerciële gebouwen een stap in de richting naar een duurzame toekomst

In Toronto bestaat een soortgelijke wet om de daken van commerciële gebouwen verplicht van zonnepanelen of groen te voorzien. Maar Frankrijk is de eerste waar deze maatregel voor een hele staat geldt. Bedrijven mogen zelf kiezen wat ze op een dak willen: zonnepanelen of groen. De ecologische partij Les Verts wilde eigenlijk bedrijven verplichten hun gehele dak van groen te voorzien, maar dit wetsvoorstel werd afgekeurd. Toch is deze maatregel een goede stap in de richting van een Frankrijk met alleen maar schone energie.