logo

Huawei LUNA2000 Thuisbatterij: info, prijs en review

De Huawei LUNA2000 combineert een compact ontwerp met maximale flexibiliteit en functionaliteit.

Huawei luna2000 Thuisbatterij

Modulaire en flexibele uitrusting achteraf

Het Huawei LUNA2000 thuisbatterij kan modulair worden uitgebreid en volledig op maat worden geschaald, afhankelijk van uw behoeften. Elke opslagtoren bestaat uit ten minste één en ten hoogste drie batterijmodules, alsmede een voedingsmodule. Op die manier kunnen per opslagtoren capaciteiten van 5, 10 of 15 kilowattuur in kaart worden gebracht. Als u nog meer opslagcapaciteit nodig hebt, kunt u ook twee opslagtorens parallel schakelen en ze aansturen met de Huawei omvormer. Op die manier zijn zelfs capaciteiten van 30 kWh mogelijk.

Uw voordeel: Met Huawei is een uitbreiding van de modules voor onbeperkte tijd mogelijk. Bij veel andere fabrikanten vervalt deze optie na 18-24 maanden.

Hoogste efficiëntie door 100% ontladingsdiepte

De in de vermogensmodule geïntegreerde energie-optimalisator zorgt ervoor dat elke accumodule in het thuisbatterij afzonderlijk kan worden geregeld. Dit betekent dat de verschillende energiestromen onafhankelijk van elkaar kunnen worden geregeld en dat elke batterijmodule op maximaal vermogen kan werken. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie van de Huawei LUNA2000, maar zorgt er ook voor dat de opslagunit tot 100% kan worden ontladen. Vergelijkbare modellen van andere fabrikanten halen daarentegen slechts een ontladingsdiepte van 95-98%.

Alles-in-één stroomopslag

Als onderdeel van de Huawei Solar familie, kan de LUNA2000 snel en gemakkelijk worden geïntegreerd in het eigen ecosysteem. In combinatie met de Huawei SUN2000 omvormer en een bijpassende Huawei power optimiser, kunt u gemakkelijk het maximale uit uw eigen eco-energiecentrale halen. De inbedrijfstelling en bewaking van het thuisbatterij gebeurt ondertussen comfortabel via de FusionSolar-app op uw smartphone. Huawei vertrouwt specifiek op open interfaces. Dit betekent dat smart home-systemen en apparaten van andere fabrikanten via de app eenvoudig aan de Huawei LUNA2000 kunnen worden gekoppeld.

Omvormer en opslag van één enkele bron

Voor een optimale werking van de Huawei Luna2000 wordt aanbevolen om de elektriciteitsopslagunit te combineren met de bijpassende Huawei SUN2000 hybride omvormer. Deze AI-ondersteunde regeleenheid garandeert niet alleen een maximale opbrengst van zonne-energie, maar ook een slim laadbeheer op het niveau van de batterijmodule. Met een rendement van bijna 98% kan uw geproduceerde zonne-energie ook vrijwel zonder verliezen van het zonnesysteem naar de thuisbatterij worden getransporteerd.

luna2000

Lichtgewicht en compact

Naast zijn efficiëntie scoort de Huawei LUNA2000 ook met zijn compacte afmetingen van slechts 15 cm in de diepte en een maximale hoogte van 1,3 meter. Dit betekent dat de Huawei Home Storage Unit in bijna elk huis en elke kamer past. Het gewicht van de Huawei LUNA2000 is ook zeer laag, met 50 kilogram per batterijmodule en 12 kilogram per powermodule. Dit compacte en lichte ontwerp maakt een eenvoudige installatie mogelijk.

Maximale bevoorradingszekerheid

De Huawei LUNA2000 voorziet u betrouwbaar van schone zonne-energie, zelfs bij stroomuitval. Dit wordt gewaarborgd door Huawei's intelligente batterij management systeem. Hierdoor kunnen storingen tot op cel- en moduleniveau worden gelokaliseerd en defecte batterijmodules selectief worden uitgeschakeld. Werkende modules blijven onaangetast en blijven het huis voorzien van elektriciteit uit de Huawei LUNA2000. Als er een volledige stroomstoring is, schakelt de Huawei Backup Box in. In dit geval zorgt het noodaggregaat voor de stroomvoorziening van het huis op één fase met maximaal 3,3 kW.

Hoe is de Huawei LUNA2000 in vergelijking met andere opslag eenheden?

De Luna2000 is de eerste elektriciteitsopslagunit van Huawei. Met dit product voegt de Chinese fabrikant eindelijk een geschikt opslagsysteem voor thuisgebruik toe aan zijn productportefeuille van hybride omvormers en stroomoptimalisatoren, die al verscheidene jaren succesvol is. Met de LUNA2000 is Huawei er meteen in geslaagd om een echt alternatief te creëren voor populaire opslagmodellen zoals de BYD B-Box of de RCT Power Battery. Voor een vergelijkbare prijs biedt het thuisopslagsysteem van de Chinese fabrikant ook een aantal extra functies die niet verkrijgbaar zijn bij andere fabrikanten.

Het grootste concurrentievoordeel is waarschijnlijk de onbeperkte uitbreiding van de batterijmodules. Dit betekent dat eigenaars van een Huawei LUNA2000 hun thuisbatterij voortdurend kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Dit betekent dat zelfs de latere aankoop van een elektrische auto of een warmtepomp geen probleem meer is. Een ander groot verschil is het AI-ondersteunde batterijbeheersysteem. Hiermee kunnen afzonderlijke batterijmodules gericht worden aangestuurd en bewaakt. Andere fabrikanten van cascadeopslagsystemen voor elektriciteit - zoals BYD en RCT - beschikken momenteel niet over deze functie. Dienovereenkomstig zijn er minder incidenten te verwachten met de Huawei LUNA2000 dan met vergelijkbare producten.

Het enige nadeel van de Huawei LUNA2000 is dat het niet mogelijk is om het thuisbatterij uit te breiden met een power cloud concept. Dit komt doordat grote cloud providers zoals sonnen of SENEC hun cloud concepten alleen aanbieden in combinatie met hun eigen opslagsystemen. Andere cloud providers zoals LichtBlick, die een flexibele keuze van opslag aanbieden, ondersteunen momenteel geen thuisopslag van Huawei. Bijgevolg is met de LUNA2000 geen 100%, maar een maximum van 75-85% zelfvoorziening mogelijk.

De Huawei LUNA200 in de test

De Huawei LUNA2000 overtuigde over de hele lijn in de test en zal de markt de komende jaren waarschijnlijk enorm opschudden. Vooral de tijdsafhankelijke uitbreiding van de batterijmodules en het bovengemiddeld intelligente batterijbeheer zijn echte unique selling points. De LUNA2000 ontplooit zijn volledige potentieel wanneer u hem combineert met de bijpassende SUN2000 omvormer en een Huawei power optimizer. In dit geval zijn bijzonder hoge zonneopbrengsten mogelijk met minimale transmissieverliezen en een maximaal gebruiksgemak.

Wat kost de Huawei LUNA2000?

Als u wilt weten wat de Huawei LUNA2000 kost in uw gewenste maat, vul dan onze offerteaanvraag in. U ontvangt dan een eerste offerte, waarover wij u graag gratis en vrijblijvend adviseren.

Huawei

Huawei werd opgericht in 1987 en is vandaag een van 's werelds bekendste bedrijven uit de Volksrepubliek China. Huawei begon als een nationale telecommunicatie leverancier en hardware fabrikant. Vandaag is het bedrijf over de hele wereld vertegenwoordigd met smartphones, tablets, mobiele breedband en, recentelijk, zonneproducten.

Vanaf april 2020 is Huawei de grootste smartphoneproducent ter wereld en laat het Apple en Samsung achter zich. Het bedrijf dankt deze hausse aan zijn grote innovatiekracht en geavanceerde ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie en 5G. Met de LUNA2000 wil Huawei nu deze technologische voorsprong toepassen op de thuisopslagmarkt.

De voordelen in een oogopslag

Oneindig uitbreidbaar

Kan dankzij onbeperkte opslaguitbreiding te allen tijde aan de actuele verbruikssituatie worden aangepast.

Efficiënt en zuinig

Met 100% ontladingsdiepte en een rendement van 98%, bijzonder efficiënt gebruik van zonne-energie.

Uniek energiebeheer

Controleert de batterijmodules afzonderlijk en afhankelijk van de situatie dankzij kunstmatige intelligentie.

Productgegevens

Technische details

  • Fabrikant: Huawei
  • Type: Lithium ijzer fosfaat
  • Efficiëntie: 98
  • Afmetingen: 60 - 132 x 67 x 15 cm
  • Gewicht: 64- 164 kg
  • Garantie: 10 jaar fabrieksgarantie

Verenigbaarheid

  • Nieuwe installaties: Ja
  • Bestaande systemen: Ja