logo

Beste solar powerbank in 2022

De zon blijft een vrije en onuitputtelijke bron van energie. Dankzij de recente technologische vooruitgang is het nu mogelijk deze energie te benutten en in elektriciteit om te zetten. Om van deze innovatie te kunnen profiteren, hebt u een goede zonnelader nodig. Maar welke te kiezen? Vind het antwoord op deze vraag door onze gids met de beste solar powerbanks te doorbladeren.

BigBlue B405DE

De beste solar powerbank in 2022

BigBlue B405DE

Wanneer u op avontuur gaat in de wildernis, vergeet dan niet de BigBlue B405DE. Deze powerbank op zonne energie is geschikt voor het opladen van alle smartphones, maar ook laptops en zelfs autoaccu's.

Bekijk de dagprijs

De BigBlue B405DE zorgt ervoor dat u nooit meer zonder batterij komt te zitten. Deze solar powerbank biedt een energiebron die altijd beschikbaar is om uw verschillende apparaten op te laden met behulp van de zon. Hij heeft twee USB-poorten, waarvan één type C, voor het opladen van smartphones en tablets. De SmartIC-technologie past de stroom automatisch aan de batterij aan om de oplaadtijd zo kort mogelijk te houden.

Dankzij de DC 19V/3A en SAE-Clamp uitgangen, kunt u de BigBlue B405DE ook gebruiken om laptops en autoaccu's op te laden. Om over voldoende energie te beschikken, is deze zonnelader uitgerust met fotovoltaïsche platen van SunPower-technologie. Ze slaan meer energie op en verbeteren de lading van 21,5% tot 23,5%. De BigBlue B405DE zonnelader is opvouwbaar. Dit maakt het gemakkelijker te dragen, vooral wanneer u wandelt of fietst.

Zenitech Solar Noodvoeding Powerbank Lader

De beste instapmodel powerbank op zonne energie

Zenitech

Met de Zenitech Solar Emergency Powerbank Charger zullen de batterijen van uw multimedia-apparaten niet langer op het verkeerde moment leeg raken. Deze zonnelader heeft een capaciteit van 10.000 mAh, genoeg om een smartphone meerdere keren op te laden.

Bekijk de dagprijs

Je zit in de bus, in een park of op een wandeling. Je smartphone gaat plat. Maak je geen zorgen, de Zenitech Solar Emergency Powerbank Charger is er om je te helpen. Deze externe batterij gebruikt de energie van de zon om uw smartphone of tablet op te laden. Met zijn capaciteit van 10.000 mAh is hij in staat een batterij minstens twee keer tot 100% op te laden. Het aantal oplaadbeurten is afhankelijk van het model smartphone of tablet. Natuurlijk kunt u ook andere apparaten aansluiten die compatibel zijn met USB en Micro USB opladen.

Als u wilt dat de Zenitech Solar Emergency Powerbank Charger sneller vol is, sluit u hem via een USB-kabel aan op een lichtnetlader. Draagbaarheid zal een groot voordeel zijn voor deze zonnelader. Het is het kleinste model in onze ranglijst. U kunt hem dus probleemloos meenemen in een tas of zelfs in een jas- of broekzak.

BigBlue B406-EU

De beste high-end zonnelader

BigBlue B406-EU

De lichte BigBlue B406-EU zonnelader levert ondanks zijn kleine formaat veel vermogen. Hij is voorzien van een 10-in-1 connector voor het opladen van maximaal 10 apparaten tegelijk.

Bekijk de dagprijs

De BigBlue B406-EU is een 80 W USB powerbank op zonne energie met een DC poort en een 60 W DC uitgang. Hij is voorzien van 18V zonnepanelen voor veelzijdigheid. Waar andere modellen uitblinken, doet dit model het beter met zijn vele poorten, waaronder USB, QC 3.0 snelladen, DC en 45W Type-C.

Deze zonnelader is ontworpen voor 12V oplaadbare batterijen. Hij is ideaal voor noodgevallen, back-up en gebruik op afstand. De accordeonvormige panelen, die opvouwbaar zijn, beloven een groot fotovoltaïsch oppervlak. Dit maakt het gemakkelijker om elk zonlicht op te vangen.

Anker PowerPort Zonne 21 W

Een veilige gok

Anker PowerPort

De Anker PowerPort Solar 21 W is een van de best verkochte zonneladers op de markt! Hij is niet alleen populair om zijn prestaties, maar biedt ook een uitstekende prijs/prestatieverhouding.

Bekijk de dagprijs

Kunt u uw smartphone of tablet niet achterlaten, zelfs niet op de meest afgelegen plaatsen? Dan hebt u een betrouwbare solar powerbank nodig om ervoor te zorgen dat uw batterij nooit leeg raakt. De Anker PowerPort Solar 21 W heeft hiervoor precies de juiste eigenschappen.

Hij is compatibel met verschillende soorten elektronische apparaten, heeft twee USB-poorten van 2,4 A en een hoog uitgangsvermogen van 21 W. Dankzij deze parameters kunt u twee apparaten tegelijk opladen zonder bang te hoeven zijn voor overbelasting. De panelen zijn bekleed en beschermd met een robuuste en uiterst waterdichte stof. Nog iets? Door zijn afmetingen en gewicht is hij gemakkelijk te hanteren en te dragen, zowel open als opgevouwen.

Xmoove zonnepaneel 6 W

Een zeer goede zonnelader

Xmoove

Neem het Xmoove 6W zonnepaneel met u mee en beschik over een stroombron om uw multimedia-apparaten op elk gewenst moment op te laden. Ondanks zijn grote prestaties is deze zonnelader toch zeer compact dankzij zijn opvouwbare profiel.

Bekijk de dagprijs

U hoeft geen zware en logge solar powerbank mee te slepen als u op avontuur gaat. Het Xmoove 6W zonnepaneel is klein, dun en licht. Hij bestaat uit 6 W Sunpower-zonnepanelen met ETFE-laminering. Deze panelen zijn ultradun met een dikte van minder dan 2 mm en bieden toch een uitstekend rendement. Ze zijn ook waterbestendig en hebben een lange levensduur. De lader bestaat uit vier van dergelijke zonnepanelen. Ze zijn op elkaar gevouwen om ruimte te besparen.

In opgevouwen toestand heeft de lader afmetingen van 9,5 x 15 x 0,2 cm en weegt hij 150 g. Het Xmoove 6W zonnepaneel heeft een 5V/2A USB poort. Hij biedt snelladen voor alle apparaten die compatibel zijn met de poort, zoals Android-smartphones, tablets, mp3-spelers en sommige laptops.

Otonohm 10W Zonne-fotopaneel

Een zeer schokbestendig en waterbestendig model

Otonohm

Wilt u een zeer krachtige en toch gemakkelijk mee te nemen solar powerbank? Het Otonohm 10 W zonnepaneel zal u tevreden stellen. Hij is zeer efficiënt en duurzaam genoeg om zware omstandigheden aan te kunnen.

Bekijk de dagprijs

Het Otonohm 10W Solar Photo Panel houdt uw smartphones, tablets en GPS-apparaten draaiende, zelfs wanneer u naar een afgelegen locatie off the grid gaat. De lader maakt gebruik van de kracht van de zon om die door te geven aan deze apparaten, die onmisbaar zijn voor uw escapades in de wildernis. Hij is compatibel met alle apparaten die via USB of Micro USB worden opgeladen.

Met zijn 10 W levert het Otonohm 10 W Solar Photo Panel meerdere 5 V/1 A oplaadbeurten aan een gewone smartphone. Hij kan de smartphone van stroom voorzien terwijl hij door de zon zelf wordt opgeladen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u altijd een stroombron hebt om uw smartphones op te laden. Het Otonohm 10 W zonnepaneel is licht van gewicht. Hij weegt 230 gram op de weegschaal. Hij neemt heel weinig plaats in, want de drie panelen kunnen in evenveel flappen worden gevouwen. Hij is ontworpen voor gebruik in ruwe omgevingen. Deze zonnepanelen zijn zeer water- en schokbestendig.

Xtorm

solar powerbank 10.000 mah

Xtorm solar powerbank 10.000 mah

De Xtorm Solar Charger 10.000 is een robuuste outdoor powerbank met ingebouwd zonnepaneel. Hij geeft de vrijheid en energie om te gaan en staan waar je wilt, en is dus perfect voor al je avonturen.

Bekijk de dagprijs

Sandberg

solar powerbank 24.000 mah

sandberg solar powerbank 24.000 mah

Dit is met recht een beest van een powerbank. Ben jij op zoek naar een zeer stevige, krachtige, stof- en waterdichte outdoor powerbank die jouw toestel altijd en overal kan opladen? Dan is deze solar powerbank van EasyAcc echt iets voor jou!

Bekijk de dagprijs

Ravpower

outdoor solar powerbank

Ravpower outdoor solar powerbank

Ben jij op zoek naar een zeer stevige, krachtige, stof- en waterdichte outdoor powerbank die jouw toestel altijd en overal kan opladen? Dan is deze solar powerbank van RAVPower echt iets voor jou!

Bekijk de dagprijs

Heko

30000mAh solar powerbank voor laptop

Heko outdoor solar powerbank 30000mAh

Bekijk de dagprijs

Eigenlijk best stressvol hè, altijd op zoek zijn naar een stopcontact? Onbewust zijn we de hele dag bezig met het opladen van onze apparaten. Gelukkig heeft HEKO Solar een oplossing voor dit probleem zodat we deze stress voorgoed achter ons kunnen laten. Het is tijd voor vrijheid!

Hoe kiest u een solar powerbank

Iedereen weet dat een zonnelader de zonnestralen gebruikt om toestellen op te laden of energie op te slaan in de cellen. Wat minder bekend is, is dat u zorgvuldig moet kiezen voordat u dit type lader koopt. Hier zijn de criteria voor een succesvolle investering.

solar powerbank kiezen

Criterium nr. 1: Vermogen

Het vermogen is een prioritair criterium bij de keuze van een zonnelader, omdat het de capaciteit van het gadget bepaalt in termen van efficiëntie en snelheid. Er zijn modellen op de markt met een vermogen dat varieert tussen 5 en 25 W, of zelfs meer. Terwijl die van 5 tot 10 W effectief zijn voor het opladen van kleine elektronische apparaten zoals mp3-spelers, zult u meer vermogen nodig hebben om een smartphone of een tablet op te laden. Ga hiervoor op zoek naar een zonnelader van 15 tot 21 W, waarvan de meeste 2 tot 4 oplaadpoorten hebben. Voor elektronische apparaten die veel energie verbruiken (laptops, radio's, digitale camera's, enz.) kunt u het beste een zonnelader kiezen met een vermogen van 25 W of meer.

Criterium 2: Autonomie en laadsnelheid

Een uitstekende autonomie en een goede laadsnelheid zijn van essentieel belang om over een voldoende aantal ladingen te beschikken wanneer het toestel op de zonnelader wordt aangesloten. Wat autonomie betreft, hoe groter de capaciteit van het toestel, hoe langer het zal meegaan. Om te zeggen dat een zonnelader autonoom is, moet hij een capaciteit hebben van ongeveer 25.000 mAh, waarmee een apparaat met een laag verbruik (mp3-speler, smartphone, tablet, USB-zaklamp, Bluetooth-luidspreker, enz.) 3 tot 5 keer kan worden opgeladen. Wat de oplaadsnelheid betreft, zult u merken dat hoe meer licht er van de zonnestralen komt, hoe sneller u uw zonnelader waarschijnlijk zult kunnen opladen. Het is echter bekend dat het type fotovoltaïsch paneel dat in een zonnelader is ingebouwd, zeer klein is. Daarom duurt het ten minste 6 tot 8 uur blootstelling aan de zon voordat uw gadget volledig is opgeladen. Aangezien dit volledig afhankelijk is van het weer, worden hybride zonneladers aanbevolen, omdat deze ook op het elektriciteitsnet kunnen worden aangesloten.

Criterium 3: Verbindingen

Om uw toestel te kunnen opladen, moet de zonnelader uiteraard voorzien zijn van aansluitingen om een spanning van 5 tot 18 V bij 2 tot 3 ampère te leveren. Meestal zijn de modellen uitgerust met USB-poorten voor de aansluiting van traditionele apparaten zoals mobiele telefoons, tablets en GPS. U hebt echter een zonnelader nodig met een andere uitgang (micro USB of USB Type-C) om een laptop of camera te kunnen aansluiten, tenzij u een adapter hebt. Bovendien zult u merken dat de klassieke modellen slechts één of twee ingangen hebben, terwijl de meer gesofisticeerde modellen tot acht verschillende soorten elektronische apparaten kunnen opladen.

Criterium 4: Omvang en gewicht

De grootte en het gewicht van een solar powerbank zijn altijd gebaseerd op het gebruik, hoewel het raadzaam is een ruimtebesparend model te kiezen, zodat het overal kan worden gebruikt. Bent u een milieuvriendelijke, zelfbewuste persoon die van plan is om uw zonnelader voor huishoudelijke doeleinden te gebruiken? U kunt altijd kiezen voor een groot model, zoals opvouwbare zonnepanelen, die snel kunnen worden opgeladen dankzij hun grotere blootstelling aan de zon. Anderzijds zullen nomaden de voorkeur geven aan draagbare, compacte en lichte modellen die overal kunnen worden meegenomen (in een broekzak, in een tas, in een rugzak...).

Criterium nr. 5: Weerstand

Zonneladers worden vooral aanbevolen voor draagbaarheid in een stedelijke, landelijke of afgelegen omgeving (in de wildernis, in de bergen, aan het water...). Als u van plan bent hem te gebruiken tijdens een reis of op de camping, zorg er dan voor dat uw zonnelader bestand is tegen een stootje. Kies bijvoorbeeld een gadget dat waterdicht is en bestand tegen vocht, weer en stof. Wij raden u ook aan een model te kiezen dat gemaakt is van robuuste, schok- en valbestendige materialen.

Criterium 6: Extra voorzieningen

Elektronische apparatuur ondergaat grote revoluties? Dat geldt ook voor zonneladers, aangezien fabrikanten niet langer genoegen nemen met eenvoudig te bedienen apparaten. Naast het opladen van hun apparaten, profiteren gebruikers ook van andere ingebouwde functies, zoals een :

  • Lichter
  • LED-lamp
  • Weergave van stroomverbruik en aantal aangesloten apparaten
  • Qi-technologie waarmee apparaten kunnen worden opgeladen zonder dat kabels nodig zijn
  • Set accessoires inbegrepen (montagebeugels of karabijnhaken, verlengkabel, adapters...)

Hoe werkt een solar powerbank?

In de praktijk is de powerbank op zonne energie een soort miniatuur fotovoltaïsch paneel dat zeer nuttig is voor het opladen van verschillende apparaten zoals een smartphone, een tablet, een laptop... Afhankelijk van het toestel hebt u tussen 6 en 12 uur blootstelling aan de zon nodig om een volledige lading te krijgen. Hybride modellen kunnen zowel door de zon als door een stopcontact worden aangedreven.

Een goed doordacht ontwerp

Vergelijkbaar met een fotovoltaïsch paneel, is de solar powerbank kleiner van formaat. De manier waarop ze werken is hetzelfde. De panelen zijn gemaakt van silicium (een halfgeleider), dat de zonnestralen opvangt en omzet in energie. Het heeft een speciale behandeling ondergaan waarbij onzuiverheden in het silicium zijn gebracht om het omzettingsvermogen ervan te verhogen. De fotonen zullen in contact worden gebracht met de elektronen in het apparaat. De energie in deze elektronen wordt vrijgemaakt en omgezet in stroom alvorens te worden opgeslagen in de batterij van de zonnelader.

Meer zonlicht betekent meer energie

De hoeveelheid opgeslagen energie hangt voornamelijk af van de intensiteit van het zonlicht. Als er veel warmte is, zal de batterij sneller opladen. Hetzelfde geldt voor het vermogen, dat varieert naar gelang van de oplaadtijd. Hoe langer de oplaadtijd, hoe krachtiger de batterij (afhankelijk van de totale oppervlakte van de fotovoltaïsche panelen). In de regel zijn 6 tot 12 uur voldoende voor een volledige oplading. Hoewel het opladen via een stopcontact gemiddeld 4 uur duurt, kan het gebruik van zonlicht voordeliger zijn omdat het relatief milieuvriendelijk is.

Zonnelader of USB-batterij?

solar powerbank

De eenvoudige zonnelader heeft voordelige eigenschappen, zoals het grote laadoppervlak (draagbaar fotovoltaïsch paneel) dat de energie van de zon efficiënt kan opvangen. Bovendien kan dit type lader meerdere panelen hebben om de stroomvoorziening te versnellen. Met andere woorden, hoe groter hoe beter! Aarzel echter niet om een opvouwbaar model te kiezen om draagbaarheid en hanteerbaarheid te garanderen.

De hybride powerbank op zonne energie is de optie waartoe de meeste gebruikers zich wenden. Aangezien hij een ingebouwde batterij heeft, kan hij op het lichtnet worden aangesloten en heeft hij niet noodzakelijk de zon nodig om volledig te worden opgeladen. Dit betekent dat het apparaat zijn functies naar behoren vervult en overal kan worden gebruikt, net als gewone opladers. Zodra de batterij echter leeg is en de gebruiker nog steeds geen toegang heeft tot elektriciteit, is een zonnelading vereist. Helaas kan het proces zeer tijdrovend zijn en van slechte kwaliteit, omdat de zonnepanelen waarmee dit type lader is uitgerust, te klein zijn.

USB-batterij

Met een USB-batterij kunt u zo autonoom mogelijk zijn tijdens uw (liefst korte) verblijf. In tegenstelling tot de powerbank op zonne energie kunt u met dit type oplaadapparaat geen energie terugwinnen. De werking is vrij eenvoudig. U slaat thuis energie op door hem aan te sluiten op een stroombron of via USB op uw computer.

Het is niet groter dan een pakje sigaretten. De geaccumuleerde energie dient hoofdzakelijk als reservebatterij. Hij is ook compatibel met alle apparaten die via USB kunnen worden opgeladen, zoals een smartphone, een tablet, een camera aan boord zoals de Go Pro Hero8 Black of een GPS-horloge. Het aantal mogelijke ladingen hangt af van de capaciteit en het model van de batterij.

Conclussie

In plaats van ze tegen elkaar uit te spelen, waarom combineren we de twee apparaten niet? Als u een meerdaagse trektocht, zakenreis, trektocht of bergtocht gaat maken, moet u investeren in een zonnelader. Waar je ook heen gaat, je zult niet altijd een bron van elektriciteit hebben. De zon zal nuttiger zijn omdat ze zuiniger is. Bij een kort verblijf kan echter een USB-batterij worden gebruikt. Denk maar aan zijn capaciteit en het aantal ladingen dat hij kan leveren.

Waarom een solar powerbank kopen?

Handig, waar u ook bent

Of u nu in de wildernis bent of comfortabel in uw stoel zit, opladers op zonne-energie kunnen op elk moment worden gebruikt. De enige voorwaarde is dat ze opgeladen moeten zijn om te werken. De enige voorwaarde is dat ze opgeladen moeten zijn om te werken, dus vergeet niet ze in de zon te leggen, zelfs als de zon opkomt, om van haar stralen te profiteren. Dit zijn de gadgets bij uitstek voor wandelaars en kampeerders die zich meestal in afgelegen gebieden wagen zonder stroomvoorziening.

Als het netwerk toegankelijk is, is er geen risico dat u via een smartphone of pc van de wereld wordt afgesloten. Raakt de batterij leeg tijdens een vergadering buitenshuis of in het openbaar vervoer? Opladers op zonne-energie zijn nog steeds onmisbaar en zullen u redden in geval van extreme nood.

Gratis te gebruiken

Ook al is de aanschaf en installatie van groene energieapparatuur duur, op lange termijn is het voordeliger en iedereen weet dat. Dit is een van de redenen waarom veel Fransen overstappen op energieonafhankelijkheid. Met een zonnelader hebt u de mogelijkheid om uw maandelijkse uitgaven te verminderen, aangezien het natuurlijk een gratis energiebron is. Dus als het weer u gunstig gezind is, kunt u er zoveel van genieten als u wilt.

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijkheid is een groot begrip dat de laatste jaren veel stof heeft doen opwaaien. De grote spelers brengen duizenden apparaten en accessoires op de markt die een gezondere en minder vervuilende levensstijl bevorderen. Door een oplader op zonne-energie te gebruiken, levert u een positieve bijdrage aan de ecologie en het milieu, vooral omdat dit apparaat geen afval veroorzaakt.

Essentieel in geval van een stroomstoring

Het is een feit dat stroomonderbrekingen tot de dagelijkse gevaren behoren waarmee wij te maken hebben. Gelukkig zijn er veel goedkopere manieren om in geval van nood stroom te krijgen dan generatoren en stroomconvertoren. Natuurlijk zullen stroomverslindende apparaten moeten wachten tot de stroom weer is hersteld om te werken. Voor kleine elektronische apparaten kunt u altijd uw zonnelader gebruiken om ze op te laden tot de stroom weer terugkomt.

Compatibel voor noodsignalen

Hoewel de eerste zonneladers niet erg functioneel waren, is het tegenwoordig gebruikelijker dat ze zijn uitgerust met een LED-lampje. Behalve dat ze licht geven in het donker in de wildernis of bij een stroomstoring, zijn het ook geweldige gadgets om noodsignalen uit te zenden. De LED-lamp kan in verschillende standen worden gezet en biedt verschillende lichten om een SOS-oproep te doen (stroboscoop-modus of intense lichtflits).

De verschillende merken van powerbanks op zonne energie

Naar onze mening zijn de beste merken van solar laders in 2022 :

RAVPower

Het merk, dat rond 2011 werd opgericht, is gespecialiseerd in alle vormen van batterijen en biedt u uitsluitend producten die zowel betrouwbaar als betaalbaar zijn.

GRDE

GRDE is het toonaangevende merk in de wereld van zonneladers. Als een van de best verkopende modellen van het moment, worden zijn modellen vaak als referentie beschouwd. U zult de kwaliteit van het ontwerp en de prijs-kwaliteitverhouding op prijs stellen.

BigBlue

BigBlue, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de vervaardiging en verkoop van diverse artikelen zoals koplampen, lampen en zonne-opladers, werd rond 2007 opgericht. Het merk staat bekend om de prestaties, de kwaliteit en de prijs van zijn producten.

Poweradd

Poweradd, opgericht in de jaren 2010, is een van de zuinigste merken op de markt. Zijn zonneladers zijn toonaangevend op de markt en blijven toegankelijk voor alle budgetten.

Anker

Anker is er altijd op gebrand om zijn klanten tevreden te stellen en biedt een reeks producten van hoge kwaliteit. Het heeft zich onderscheiden door de robuustheid, de lange levensduur en de betrouwbaarheid van zijn modellen, waaronder opladers op zonne-energie.

Hoeveel kost een zonnelader?

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 20 tot € 75
  • Middenklasse: € 75 tot € 200
  • Top of the range: + meer dan €200

Tips

Zorg goed voor uw zonnelader

Hoewel uw zonnelader vrij duurzaam is, moet hij goed worden onderhouden om u langer van dienst te kunnen zijn. In de eerste plaats moet u het regelmatig schoonmaken met een vochtige doek om de capaciteiten ervan te optimaliseren. Gebruik geen te koud water om een thermische schok te vermijden. Bescherm het vervolgens tegen vallen, want dat kan het beschadigen.

Zet het op de juiste plaats

De plaats van uw zonnelader bepaalt in grote mate hoe goed hij oplaadt. Het moet worden geplaatst op een plaats die het grootste deel van de dag aan de zon is blootgesteld. Als hij midden in de tuin staat, zorg er dan voor dat uw huisdieren of kinderen er niet omheen kunnen lopen en het risico lopen hem te verpletteren. Als het in een raam staat, overweeg dan om het verticaal te installeren om het meeste zonlicht te krijgen.

Raadpleeg altijd het weerbericht

Controleer altijd eerst het weerbericht voordat u uw zonnelader tevoorschijn haalt. Op die manier loopt u niet het risico dat uw oplader wordt blootgesteld als het bewolkt is. Het zou immers zonde zijn als uw toestel in de regen terecht zou komen en beschadigd zou raken.

Leg uw smartphone in de schaduw

Als u uw smartphone oplaadt met een directe zonnelader, hoeft deze alleen maar aan zonlicht te worden blootgesteld. Zorg er dus voor dat je je smartphone in de schaduw legt om elk risico op oververhitting te vermijden. U kunt het afdekken met een doek of karton, of het achter een struik plaatsen.

Combineer uw zonnelader met een externe USB-batterij

Als uw zonnelader geen ingebouwde batterij heeft om de geproduceerde energie op te slaan, kunt u overwegen deze te combineren met een externe USB-batterij. Zo kunt u uw apparaten opladen, zelfs wanneer er geen zonlicht is. Dit is ook de ideale optie als uw apparaten een constante stroom willen, wat niet altijd mogelijk is met directe zonne-energie.

FAQ

Is het mogelijk om apparaten zelfs op bewolkte dagen of met kunstlicht op te laden?

Nee. Een zonnelader wordt alleen snel en efficiënt opgeladen in direct zonlicht. De modules genereren genoeg stroom voor een zekere lading, zelfs bij minder zonlicht en zelfs onder een halogeenlamp, maar het duurt veel langer.

Hoe lang duurt het om een telefoon op te laden met een zonnelader?

Onder ideale omstandigheden duurt het ongeveer 25 tot 30 uur om de powerbank via zonne-energie volledig op te laden en met een volledige lading kunnen de meeste mobiele telefoons ongeveer 12 keer of meer worden opgeladen. De prestaties van de zonnepanelen en de batterij zijn wat deze zonne-energiebank onderscheidt, maar het uitstekende ontwerp moet ook worden vermeld.

Kan ik een zonnelader de hele tijd aan laten staan?

Een zonnelader is een instrument dat zonne-energie gebruikt om verschillende apparaten op te laden. Deze laders met laag stroomverbruik zijn uitstekend geschikt voor het opladen van smartphones, laptops of tablets. Ze kunnen de hele tijd in het stopcontact blijven zitten, zodat deze apparaten thuis een stopcontact hebben zonder netstroom te gebruiken.

Waarom hebben de laders geen batterij?

USB-zonne-opladers zijn directe zonne-opladers. Bij deze toestellen is de laadstroom in een aangesloten toestel rechtstreeks afhankelijk van de lichtstraling. Bij vol zonlicht is de laadstroom even hoog als de opgegeven maximumstroom van de zonnelader. In een zonnelader met batterijbuffer, vaak een zonne-energiebank genoemd, vloeit de interne batterijstroom in de terminal en is gewoonlijk veel hoger dan de laadstroom van het zonnepaneel. In de meeste gevallen zijn deze zonnemodules veel kleiner en hebben ze minder vermogen dan directe zonneladers.