logo

Zonnepanelen Borsbeek

Een plaats als Borsbeek met zijn vele daken is een uitstekende plek voor zonnepanelen. Het aantal zonuren is hier namelijk hoger dan het landelijk gemiddelde en dat betekent dat je meer energie kunt opwekken. Bovendien bespaar je ook nog eens op je energiekosten, want je hoeft minder elektriciteit van het net te halen.

zonnepanelen Borsbeek

Opzoek naar zonnepanelen Borsbeek ?

WAAROM KIEZEN VOOR ZONNEPANELEN Borsbeek?

Er zijn twee belangrijke redenen om te kiezen voor zonnepanelen Borsbeek. Ten eerste is zonne-energie een milieubewuste bron van stroom, ten tweede kunt u als woningbezitter op termijn veel geld besparen, bedragen tot €1250,- op jaarbasis zijn haalbaar afhankelijk van het aantal en het energieverbruik. Kortom, er zijn volop redenen om er voor te kiezen. Laten we eens wat dieper duiken in de wereld van zonne-energie.

PRIJZEN

zonnepanelen prijs Borsbeek

Wat gaan deze zonnepanelen Borsbeek me kosten? Dat is de vraag die vaak wordt gesteld en terecht, zonnepanelen lijken op het eerste gezicht niet goedkoop. Als we uitgaan van de gemiddelde situatie gaan we uit van een gezin met twee volwassenen en één kind. Dit gezin heeft jaarlijks een capaciteit nodig van 4100 Wp ofwel Wattpiek. Dit vertaalt zich in een energiebehoefte van 3500 kWh. Bij zonnepanelen wordt er door zaken als schaduw en bewolking altijd een marge van 15% minder capaciteit geteld, met 4100 Wp heeft het gezin dus het hele jaar voldoende stroom. Voor deze energiebehoefte zijn 16 zonnepanelen nodig die elk een opbrengst hebben van 260 Wp. Een zonnepaneel heeft een omvang van ongeveer 1,5m². Het dak heeft dus een beschikbare oppervlakte nodig van 24m². Wanneer dit niet toereikend is in uw situatie kunt u kiezen voor minder panelen en daarnaast gebruik maken van de reguliere energieleverancier voor het restant.

Prijs zonnepanelen in 2022 te Borsbeek

Bent u van plan om zonnepanelen Borsbeek aan te schaffen? Dan is dit het juiste moment. De prijs is sinds 2011 met bijna 50% gedaald. Maar wat is nu de prijs van een dergelijke investering? De prijzen van Borsbeekse zonnepanelen zijn vooral afhankelijk van het aantal dat u wilt plaatsen. In de onderstaande tabel ziet u in één oogopslag wat de investering en besparing is bij het aantal zonnepanelen Borsbeek .

Op basis van bovenstaande berekening moet u een bedrag tellen van pakweg €9000,-. Dat bedrag is inclusief BTW, de omvormer en installatie. Het is van belang om de ze te laten installeren door professionals. Naast mogelijke schade aan het dak en de panelen riskeert u bij het zelf installeren ook ongevallen en een gereduceerd rendement. Met deze installatie zult u bijna €1000,- kunnen besparen op jaarbasis. Na slechts tien jaar heeft u de investering alweer retour. Een set zonnepanelen heeft een levensduur van 25 jaar of langer, u kunt tijdens de levensduur maar liefst €15.000,- besparen. Met dat geld kunt u heel leuke dingen doen!

OFFERTES

Neem het niet van ons aan, maar vraag vrijblijvend een aantal offertes op van specialisten bij u in de regio. Door uw gegevens in te vullen op deze pagina benaderen wij verschillende leveranciers een passende offerte zullen uitbrengen. U kunt deze offertes vervolgens vergelijken op prijs, service en kwaliteit. Zo weet u snel waar u aan toe bent, en welke leverancier het beste past bij uw voorkeur en situatie.

Zonnepanelen Borsbeek

Een stad als Borsbeek met zijn vele daken is een uitstekende plek voor zonnepanelen. Het aantal zonuren is hier namelijk hoger dan het landelijk gemiddelde en dat betekent dat je meer energie kunt opwekken. Bovendien bespaar je ook nog eens op je energiekosten, want je hoeft minder elektriciteit van het net te halen.

Soorten zonnepanelen

Monokristallijn

Deze zonnepanelen zijn het meest populaire type panelen. De monokristallijne solar panelen zijn gemaakt van kristallijnen silicium en zijn donkerblauw van kleur. Dit soort panelen wordt maar liefst 32 procent omgezet in energie, waardoor ze de hoogste energieproductie per m2 halen van alle typen panelen. Wanneer je een grote schuin dakoppervlakte beschikbaar hebt is dit een goede keus.

Polykristallijn

Deze zonnepanelen worden ook wel blauwe panelen genoemd en wordt veel gebruikt voor bedrijven die niet teveel willen uitgeven aan hun solar power plant. De panelen bestaan uit dunne lagen van kristal verspreid over siliconendioxide, wat blauwig grijs van k

Uw Zonnepanelen installateur Borsbeek

Zonnepanelen lijken steeds meer een goed idee. De prijzen vallen en het rendement stijgt. Daarom vindt u hieronder wat tips over zonnepanelen in Borsbeek.

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn fotovoltaïsche panelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Dit komt doordat bij het aanschaffen van zonnepanelen er natuurlijk sprake is van een investering. Die investering verdien je echter snel weer terug door het lagere elektriciteitsverbruik dat je ervaart. Bovendien ontvang je ook nog eens een vergoeding van de overheid voor het opwekken van groene stroom! Kortom: zonnepanelen leveren geld op.

Hoeveel zonlicht is er nodig?

Dit is een belangrijke vraag, want zonnepanelen werken met zonlicht. Als je niet over voldoende zonlicht beschikt, dan verdien je simpelweg minder terug. Hoeveel licht er precies nodig is hangt af van de grootte van je huis. De gemiddelde woning heeft ongeveer tweeduizend vierkante meter dak op een goede plek. Bij zo’n huis kun je makkelijk drieduizend kilowatt aan stroom opwekken! Je kan natuurlijk ook kiezen voor meerdere zonnepanelen, maar dat betekent wel dat je tijdens het plaatsen meer daken open moet breken en dat legt weer druk op de begroting.

De juiste Zonnepanelen installateur vinden?

Als je kiest voor zonnepanelen, moet je natuurlijk ook de juiste Zonnepanelen installateur vinden. In Borsbeek is er gelukkig keuze genoeg. Op internet vind je eenvoudig bedrijven die aan het zoekwoord ‘Zonnepanelen’ gerelateerde activiteiten uitvoeren. Soms zijn er in de zoekresultaten bedrijven met meerdere vestigingen weergegeven. In sommige gevallen werkt het alleen maar verwarrend! Daarom raden we aan je te richten op bedrijven die goede recensies krijgen en echt gespecialiseerd zijn in zonnepanelen. Het is namelijk belangrijk dat jij weet met wie je te maken hebt en dat je op een betrouwbare manier wordt geholpen bij het aanschaffen

Voordelen zonnepanelen plaatsen Borsbeek

Als je in Borsbeek woont, weet je dat er veel zon is. Dus waarom niet gebruik maken van die gratis energie? Zonnepanelen helpen je om geld te besparen op je elektriciteitsrekening en ze zijn goed voor het milieu. Hieronder lees je de voordelen van zonnepanelen plaatsen in Borsbeek op een rijtje:

1. Je bespaart geld
2. Het is goed voor het milieu
3. Het is eenvoudig te installeren
4. Het verhoogt de waarde van je huis

Verhoging woningwaarde te Borsbeek

De verhoging van de waarde van woningen in Borsbeek is een belangrijk onderwerp voor bewoners en investeerders. In deze blogpost lees je alles over wat er speelt op dit moment.

Een professionele zonnepaneel installateur in Borsbeek plaatst enkel topmerken

Als je op zoek bent naar een zonnepaneel installateur in Borsbeek, dan kun je het beste bij een professional aankloppen. Deze zullen enkel topmerken plaatsen om ervoor te zorgen dat jij optimaal kunt genieten van de energie die de zon te bieden heeft. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat er verschillende soorten zonnepanelen zijn. Zo kun je kiezen voor monokristallijne of polykristallijne panelen. Een professional kan je adviseren over welk type paneel het beste bij jouw situatie past.

Zonnepanelen huren of kopen?

Als je wilt gaan investeren in zonnepanelen, is het belangrijk om te bepalen of je ze wilt huren of kopen. Beide opties hebben verschillende voordelen. Als je ervoor kiest om zonnepanelen te huren, dan betaal je maandelijks een vast bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van het aantal panelen dat je huurt en de duur van de overeenkomst. Het voordeel van het huren van zonnepanelen is dat je geen grote investering hoeft te doen en dat je maandelijks minder kwijt bent dan wanneer je ze koopt. Bovendien wordt het onderhoud van de panelen door de verhuurder gedaan, waardoor jij je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Een nadeel van het huren van zonnepanelen is dat het een langdurige overeenkomst is. Dit betekent dat je voor een lange tijd vastzit aan één verhuurder. Bovendien is er altijd het risico dat de verhuurder besluit om de panelen in te ruilen voor nieuwere modellen, waardoor jij weer opnieuw moet gaan onderhandelen over de prijs. Als je er liever voor kiest om zonnepanelen te kopen, dan ben je wel duurder uit. Dit hangt onder andere af van de grootte van het systeem en het merk en type panelen. Een groot voordeel bij het kopen van zonnepanelen is dat je ze altijd kunt laten installeren door een professional, maar je kunt ook besluiten om ze zelf te monteren. Het nadeel hiervan is wel dat dit wat meer tijd in

Hoeveel zonnepanelen nodig?

Wanneer u zonnepanelen wilt aanschaffen, is het belangrijk om te weten hoeveel u nodig hebt. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het formaat van uw dak en de hoeveelheid zonlicht dat op uw dak valt. In Borsbeek kunnen de zonnepanelenadviseurs van Solar Solutions helpen om dit uit te rekenen. Zij hebben veel ervaring met het aanleggen van zonnepanelen in Borsbeek en kennen de weersomstandigheden goed.

HOE WERKEN ZE?

De laatste jaren zijn zonnepanelen steeds beter en goedkoper geworden. Ook in de schaduw zal een modern zonnepaneel stroom opwekken, daarnaast speelt de kwaliteit van het zonnepaneel ook een rol in de energie efficiëntie. Er zijn drie types:

Monokristallijn: Dit is het meest efficiënte type zonnepaneel met de hoogste opbrengst per paneel. De aanschafprijs ligt ook wat hoger. De kleur is glanzend en egaal zwart.

Polykristallijn: Dit type wordt van hetzelfde materiaal gemaakt als Monokristallijn maar is wat goedkoper en iets minder efficiënt. De kleur is donkerblauw / paars, dit is momenteel het meest toegepaste zonnepaneel.

Amorf: Door gebruik te maken van siliciumpoeder in plaats van kristal zijn deze zonnepanelen buigzaam. De kosten liggen lager, maar het rendement is ook minder. De twee luxe types op basis van kristal zijn het meest populair in deze regio.

TERUGVERDIEN TIJD

Gemiddeld kunnen de kosten voor aanschaf van zonnepanelen in een periode van pakweg tien jaar worden terugverdiend. De rest is dus pure winst. Met hoge kwaliteit zonnepanelen zult u ook in donkere tijden voldoende stroom opwekken om uw gezin te voorzien van groene energie. Vraag direct een aantal vrijblijvende offertes aan bij leveranciers bij u in de regio. Vul uw gegevens in, u zult snel meerdere prijsopgaven ontvangen zodat u een weloverwogen besluit kunt maken.

INFORMATIE:

Meer informatie over zonnepanelen kan u vinden op de pagina's:

Hoeveel u er nodig heeft is afhankelijk van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Stel, u heeft een gemiddeld Vlaams huishouden van 2 volwassenen en 1 kind. Dan verbruikt u ongeveer 3.500 kWh per jaar. Het liefst zien we elke dag een strak blauwe lucht met veel zon. Dit is helaas niet het geval en hebben we ook regelmatig te maken met bewolking en regen. Om deze reden is het gemiddelde rendement van 85% en moet het elektriciteitsverbruik 3.500 gedeeld worden door dit rendement. Zo is te zien dat er een capaciteit nodig is van 4.100 Wp. Gemiddeld hebben ze een capaciteit van 260 Wp per stuk. Bij een capaciteit van 4.100 Wp heeft u er dus 16 nodig. Ze zijn gemiddeld 1,5 m² groot. Het is dus belangrijk dat u rekening houdt met het beschikbare oppervlakte op uw dak. Voor 16 heeft u 24 m² nodig ze te plaatsen. Heeft u niet zoveel beschikbare ruimte op uw dak? Geen probleem, kies er dan voor om er minder te plaatsen. U vult dan uw energiebehoefte aan met de reguliere stroom van uw energieleverancier.

WAT ZIJN HET ?

Om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen worden ze op uw dak geplaatst.Borsbeekse zonnepanelenhebben niet de zonnestralen zelf nodig om groene stroom te produceren, maar licht. Daarom genereren ze ook stroom op bewolkte dagen. Om deze opgewekte stroom om te zetten in bruikbare stroom voor uw woning is een omvormer nodig. Aangezien ze niet functioneren zonder omvormer zijn alle richtprijzen op deze website inclusief omvormer.

Als u de zonnepanelen Borsbeek gaat vergelijken, ziet u dat er drie soorten op de markt te verkrijgen zijn:

  • monokristallijn
  • polykristallijn
  • amorf (dunne film)
  • GROENE STROOM

Natuurlijk zijn de financiële voordelen erg fijn voor u, maar er moet niet alleen gekeken worden naar het individu. U levert een positieve bijdrage aan het milieu, hier heeft iedereen profijt van. U vindt het toch ook een prettig idee dat uw kinderen en kleinkinderen op een schone planeet kunnen blijven leven? Ook zijn de fossiele brandstoffen niet onuitputtelijk. We kunnen hier niet oneindig gebruik van maken, er zijn zelfs al onderzoeken die zeggen dat het vanaf 2075 moeilijk gaat worden om energie uit fossiele brandstoffen te halen. zonnepanelen Borsbeek zorgen dus niet alleen voor een verbetering van uw bankrekening, maar ze zorgen ook voor een schoner milieu.

HOE ZIT HET MET HET ONDERHOUD EN HET REINIGEN

Een jaarlijks onderhoud is ten zeerste aangeraden. Dit houdt enerzijds een technische controle in. Tijdens deze controle gaat men bijvoorbeeld na of alle onderdelen nog goed bevestigd zijn, of de bekabeling nog naar behoren werkt, of er beschadigingen zijn, enz. Anderzijds, geef je je zonnepanelen Borsbeek best ook een jaarlijkse schoonmaakbeurt. Vuil (zoals mos, vogeluitwerpselen, vallende blaren, stof, enz.) kan zich immers makkelijk aan de panelen hechten. Hierdoor vermindert de lichtinval, wat onvermijdelijk ten koste gaat van het rendement (-2 à 3%). Zelf reinigen is mogelijk: gebruik dan zuiver water en een aangepast reinigingsproduct. Vermijd ruwe doeken of allesreiniger, evenals het gebruik van een hogedrukreiniger om het risico op krassen te reduceren. Klim je zelf op je dak, zijn daar uiteraard een aantal risico’s mee verbonden. We raden je dan ook aan dit werkje uit te besteden aan professionals. Reken op ongeveer 150 euro voor het reinigen ervan.

WERKEN ZE BIJ STROOMUITVAL?

Zijn je zonnepanelen Borsbeek aangesloten op het elektriciteitsnet? Dan is het antwoord ‘nee’. Bij een stroompanne, schakelt de omvormer automatisch uit omwille van veiligheidsredenen. Staat er toch spanning op het net terwijl monteurs aan het werk zijn om de panne te herstellen, kan dit immers een erg gevaarlijke situatie teweegbrengen. Om toch ‘back-up’ stroom te hebben bij een panne, zou je het kunnen overwegen om overtollige stroom op te slaan in accu’s. Dit systeem kost echter een flinke duit en je kan er slechts heel af en toe gebruik van maken. Het is dus aan jou om uit te maken of je het waard vindt hierin te investeren.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Provincie Henegouwen

Provincie Luik

Provincie Luxemburg

Provincie Namen