logo

Top 5 merken van thuisbatterijen

Welke thuisbatterij moet ik kiezen? Wat is de beste batterij voor zonnepanelen? Ja, het is moeilijk om je weg te vinden in de zonne-energiesector met al die verschillende merken zonnepanelen, omvormers en accu's. Hier zijn onze top merken van fotovoltaïsche batterijen om u wegwijs te maken!

thuisbatterij merken

Huawei merk

Huawei, een Chinees bedrijf dat bekend is om zijn telefoons, bestaat al sinds 1987 en heeft zijn plaats in de sector snel veroverd, zozeer zelfs dat Huawei nu de grootste fabrikant van telecommunicatieapparatuur ter wereld is. In 2020 wordt de groep gepositioneerd als 's werelds grootste smartphonefabrikant, vóór Samsung en Apple. Met 194.000 werknemers en een omzet van 122 miljard dollar in 2019 is Huawei niet klaar om zijn deuren te sluiten.

Huawei maakt nu gebruik van zijn ervaring op het gebied van zonne-energie, waarbij cloud- en kunstmatige-intelligentiesystemen worden gebruikt om de energieproductie te maximaliseren. De groep produceert dus omvormers, batterijen en energiebeheersystemen.

Het LG Chem merk

LG Chem, een dochteronderneming van de bekende Zuid-Koreaanse groep LG Electronics, die beeldschermen, smartphones en huishoudapparaten produceert, werd in 1947 opgericht. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in petrochemie, elektrische batterijen en auto-onderdelen, heeft zich logischerwijs op de zonne-energiesector gericht.

LG Chem is het referentiemerk voor lithiumbatterijen en biedt batterijen van hoge kwaliteit. Strak design, lange levensduur en goede opslagcapaciteit... kortom, alles wat een batterij tot een goede batterij maakt.

Het merk BYD

BYD, een Chinese batterijfabrikant sinds 1995, stapte in 2003 in de automobielsector en is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot het op drie na grootste Chinese automerk wat het aantal verkochte voertuigen betreft. Het acroniem "BYD" komt van de slogan van het merk, "Build Your Dreams".

BYD heeft een aandeel van 65% van de wereldmarkt voor nikkel-cadmiumbatterijen en is wereldleider op het gebied van lithium-ionbatterijen met een marktaandeel van 30%. Tot de klanten van het bedrijf behoren bekende fabrikanten van mobiele telefoons zoals Nokia, Samsung of Motorola.

In 2018 verkocht de groep meer elektrische auto's van Tesla Motor en in 2019 is 20% van de elektrische bussen in de wereld in handen van BYD. Als batterijspecialist sinds mensenheugenis is BYD een meer dan begrijpelijke keuze wanneer u op zoek bent naar een batterijmerk dat standhoudt.

Het Victron Energy merk

Victron Energy, opgericht in 1975 in Nederland, is nu een Europese specialist in energie, waaronder elektrische oplossingen voor de scheepvaart, de industrie en zonne-energie. Met een aanwezigheid in 60 landen en 40% van zijn personeel dat zich bezighoudt met onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten, zet het bedrijf zich in voor innovatie en heeft het twee hoofddoelstellingen: de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen en de koolstofvoetafdruk verkleinen.

Victron Energy is gespecialiseerd in autonome elektriciteit voor boten, geïsoleerde locaties en voertuigen met energie aan boord. Of het nu gaat om omvormers, laadregelaars, accu's, scheidingstransformatoren of spanningsomvormers, Victron Energy biedt een reeks producten met een schat aan mogelijkheden voor de best mogelijke uitrusting.

Het merk Rolls

De Rolls Surrette Battery Company bestaat sinds 1935. Opgericht in Salem, Massachusetts in de Verenigde Staten, is het een bekend merk in de deep cycle batterij-industrie. Het bedrijf verhuisde in 1959 naar Canada en genoot een monopolievoordeel als enige onafhankelijke batterijfabrikant in het land.

De kwaliteit van Rolls batterijen heeft het bedrijf een uitstekende reputatie bezorgd als een van de beste op de markt, met een zeer lange levensduur en een hoge duurzaamheid. Bovendien zorgt het merk ervoor dat zijn batterijen beter recycleerbaar zijn dan de meeste van zijn concurrenten. De Rolls Surrette Battery Company is vooral actief op het gebied van de scheepvaart en duurzame energie, zoals zonne-energie.

Tesla's Powerwall batterij

Tesla's Powerwall batterij

Nog een zeer high-end model. Met de Powerwall heeft Tesla een batterij ontworpen die even elegant als krachtig is.

Deze intelligente batterij onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke kracht in vergelijking met alle andere lithium-modellen. Hij kan gemakkelijk worden geïntegreerd in interieurs en kan ook buiten worden geplaatst.

Hij is nog steeds erg duur, maar de fabrikant heeft aangekondigd dat hij nu met een zonnedak zal worden verkocht. De Amerikaanse marktleider op het gebied van fotovoltaïsche energie wil een allesomvattende oplossing bieden tegen een meer toegankelijke prijs. Een zaak om te volgen.