logo

Zijn zonnepanelen betrouwbaar?

Zijn zonnepanelen eigenlijk wel betrouwbaar? Dat is wel iets waar je je gedachten over zult laten gaan, als je van plan bent voor zonne-energie te kiezen. Het is een aardige investering en je wilt niet dat zonnepanelen na 2 jaar al weer aan vervanging toe zijn. Of dat na een halve herfstdag door de vallende bladeren je zonnepanelen het al begeven. Hoelang werken zonnepanelen en hebben ze voldoende rendement? Vragen waar je je vast over wilt laten informeren. Daarom gaan we hier verder in op de betrouwbaarheid van zonnepanelen.

Zonnepanelen lang betrouwbaar

Daar kunnen we op zich kort over wezen: zonnepanelen zijn sterk en gaan lang mee zonder veel aan rendement te verliezen. De eerste zonnepanelen zijn 60 jaar geleden in werking gesteld en ze werken nog steeds en leveren een goed rendement.

Betrouwbaar In vergelijking met andere machines en apparaten

Hoelang kun je met je smartphone doen zonder dat hij te traag wordt omdat hij de systemen niet aankan? Of hoelang gaat een nieuwe auto mee? Behoudt een auto nog dezelfde kwaliteit na 25 jaar? Want 25 jaar is de tijd dat zonnepanelen gemiddeld meegaan. Hiervoor krijg je bij installatie een garantie. Een zonnepaneel werkt niet alleen voor deze periode, maar behoudt ook een goed rendement. Dit alles maakt dat zonnepanelen een bijzonder betrouwbare energiebron is, waarop je voor een lange tijd kunt vertrouwen.