logo

Trina Solar

Als het gaat om zonnepanelen, is Trina Solar het grootste merk ter wereld. De afgelopen zeven jaar heeft het merk voor een periode van vier jaar de meeste zonnepanelen gekocht, in vergelijking met andere merken. Trina Solar bestaat sinds 1997 en is dus al meer dan twintig jaar werkzaam in deze branche. Ook op het gebied van kwaliteit en vermogen staan de zonnepanelen van dit merk aan de absolute top.

Trina Solar is een Chinees bedrijf maar is vaker te zien in Europese landen. Het hoge rendement en de lage prijzen zorgen ervoor dat ze worden verkozen boven andere Europese merken. Dit merk is zeker een goede keuze om hier zonnepanelen aan te schaffen. Het merk is gezond en maakt groei door, en is hierdoor een verstandige keuze, met het oog op de garantie.

Waarom is een gezond en welvarend bedrijf aantrekkelijk? Het is niet alleen prettig om te weten dat deze bedrijven hun zonnepanelen volledig produceren binnen hun eigen fabrieken. Ook het feit dat het bedrijf al 20 jaar bestaat is een reden om hier zonnepanelen aan te schaffen. De kwaliteit is beter, en daarnaast zullen deze bedrijven niet snel failliet gaan. Er zijn ook honderden (relatief goedkope) merken die net zijn gestart, en daar zitten een aantal nadelen aan:

  • Ze zijn voor de productie afhankelijk een nemen onderdelen af van andere merken.
  • Ze steken geen tijd in research, simpelweg omdat hier geen budget voor is.
  • Bij grotere veranderingen in de branche zijn deze nieuwe bedrijven als eerste failliet.

Dit zijn stuk voor stuk redenen om voor merken als Trina Solar te kiezen. Dit merk is financieel gezond en heeft toekomstperspectief. De periode van garantie is dan ook na te gaan door dit merk, waardoor je hier altijd zeker van kunt zijn. De garantie van Trina Solar zonnepanelen ligt tussen de tien en vijftien jaar. De vermogensgarantie ligt op 82,5% na 25 jaar.

Meer over Trina Solar

Trina Solar is de absolute marktleider als het gaat om de productie van polykristallijne panelen: zowel totaal als op het gebied van rendement. Trina Solar heeft zelf een zonnepaneel op de markt gebracht, genaamd de ALLMAX-PD05.08. Deze polykristallijne paneel heeft een rendement van 17,1% en is hiermee gelijk en zelfs beter dan sommige monokristallijne zonnepanelen

Het rendement

Het rendement van Trina Solar zonnepanelen is gemiddeld tot hoog. Het rendement van de best renderende zonnepanelen ligt tussen de 17.5% en 21,5%. Hieronder vind je een tabel waarin deze percentages worden vergeleken met andere merken.

MerkRendement
Sunpower18,5% - 22,5%
Trina Solar17,5% - 21,5%
Panasonic18,5% - 21,5%
LG17,5% - 19,5%
REC15,5% - 19,5%
Kyocera16,5% - 18,5%
Canadian Solar15,5% - 18,5%
Solarworld15,5% - 17,5%
Renesola15,5% - 17,5%

De kosten

Hoeveel je kwijt bent voor de zonnepanelen, is van een aantal factoren afhankelijk. Trina Solar is een van de merken waar je terecht kunt voor hoogrendement zonnepanelen. Deze panelen behalen een maximaal rendement, maar hier betaal je ook meer voor. Het is belangrijk om te kijken naar de €/Wp. Hoe hoger deze is, hoe duurder de aanschaf is. Hoe lager, hoe gunstiger. Toch kun je met hoogrendement zonnepanelen al snel gaan terugverdienen. Het is ook afhankelijk van hoeveel panelen je laat plaatsen en hoeveel oppervlakte er beschikbaar is.