logo

Nieuw onderzoek van Harvard toont dat zonnepanelen bijdragen tot betere algemene gezondheid

Uit nieuw onderzoek uitgevoerd door de universiteit Harvard blijkt dat zonnepanelen bijdragen tot een betere algemene gezondheid. De onderzoekers kwamen tot deze conclusie door de resultaten uit een grootschalig wereldwijd onderzoek. Men wilde met met dit onderzoek de volledige monetaire waarde van een energiebron bepalen. Er wordt dus niet alleen gekeken naar de economische winst van een energiebron, maar ook naar andere aspecten van een samenleving zoals bijvoorbeeld volksgezondheid. Uit deze onderzoeken over zonnepanelen bleek dat zonne-energie positieve energie geeft.

Schone energie draagt bij aan een gezonde leefomgeving

57.000 mensenlevens per jaar zou de winst zijn als het Clean Power Plan van Obama zou worden ingezet. De kern van het plan was dat een grote hoeveelheid van de oude energiewinning vervangen werd door duurzame energie zoals bijvoorbeeld zonne-energie. Dit zijn getallen die je wel even aan het denken zetten. De schadelijke werking van smog en de uitstoot van fabrieken is natuurlijk al heel lang bekend. De gevolgen zoals de veranderingen in het klimaat worden steeds meer zichtbaar. Maar een omschakeling naar groene energie kan een wereld van verschil maken en veel mensen redden. Dit nieuwe onderzoek uitgevoerd door Harvard onderstreept nog maar eens dat kiezen voor schone energie het verschil maakt.

Zonne-energie, gezonde energie

Door middel van verschillende computermodellen werd de monetaire waarde van verschillende energiebronnen onderzocht en bepaald. Uit het onderzoek bleek dat naast zonne-energie ook windenergie de beste energiebron is voor het klimaat en de volksgezondheid. Uit dit onderzoek kwam verder naar voren dat steenkool de slechtste energiebron is voor de volksgezondheid. Deze bron werd snel gevolgd door olie en gas. De uitstoot van steenkool is het hoogst vandaar dat het zo schadelijk is voor de gezondheid. Investeren in zonnepanelen is dus een goede investering in gezonde energie.