logo

SolarCity ontwikkelt best renderende zonnepanelen ter wereld

Het merk SolarCity heeft in korte tijd veel bekendheid vergaard. Op het gebied van zonnepanelen is het al één van de grootste leveranciers binnen de Verenigde Staten, en het plan is om ook binnen korte tijd de gehele wereld te veroveren. Verwonderlijk is het niet dat SolarCity zo snel groot is geworden, vooral wanneer je er achter komt wie de grote man is achter SolarCity: Elon Musk. Lees ook Zonnepanelen 2020 | Prijs, Terugverdientijd en Tips voor kopen

Deze real-life equivalent van Tony Stark, bekend van andere grote bedrijven zoals Tesla, PayPal en SolarX, heeft een nieuw zonnepaneel bedacht met een hoger rendement. Het gemiddelde zonnepaneel van tegenwoordig heeft een rendement van tussen de 14 en 18 procent. SolarCity heeft het echter voor elkaar gekregen om een zonnepaneel met een rendement van 22 procent te produceren. In Amerika is dit bedrijf al verantwoordelijk voor 1 op de 3 geplaatste zonnepanelen. SolarCity produceert ze namelijk niet alleen, maar plaatst ze ook. Verrassend is het dan ook niet dat het aandeel van SolarCity op de beurs de afgelopen week flink is gestegen.

Over het nieuwe zonnepaneel

Tijdens een speciaal belegde persconferentie werd het verbeterde zonnepaneel voorgesteld aan de wereld. Dit paneel maakt gebruik van een samengestelde kristallijn en silicium, wat de elementen zijn die er voor zorgen dat het rendement van het zonnepaneel verbeterd wordt. Op zijn piek kan deze de grens van de 22 procent passeren. Er zijn zonnepanelen met een hoger rendement, maar deze zijn niet te betalen voor de gewone consument. SolarCity wil het mogelijk maken dat consumenten wel kunnen genieten van zonnepanelen met een hoger rendement. Ze zullen dan ook op grote schaal geproduceerd gaan worden.

Het rendement

Zoals eerder al werd vermeld, is SolarCity vooral bekend geworden door het ontwikkelen van een nieuw zonnepaneel met een hoger rendement van 22 procent. Natuurlijk, het helpt als je bedrijf geleid wordt door Elon Musk, maar een bekende naam alleen levert je weinig op. Door dergelijke nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen te creëren, is SolarCity al marktleider geworden in Amerika. Nu moet de rest van de wereld nog volgen.

Hieronder vind je een tabel met daarin het rendement van SolarCity in vergelijking met negen andere van de beste merken op het gebied van zonnepanelen:

MerkRendement
SolarCity20,0% - 23,0%
Sunpower18,5% - 22,5%
Trina Solar17,5% - 21,5%
Panasonic18,5% - 21,5%
LG17,5% - 19,5%
REC15,5% - 19,5%
Kyocera16,5% - 18,5%
Canadian Solar15,5% - 18,5%
Solarworld15,5% - 17,5%
Renesola15,5% - 17,5%