logo

Zonnepanelen Koekelberg

zonnepanelen Koekelberg

Opzoek naar zonnepanelen Koekelberg ?

WAAROM KIEZEN VOOR ZONNEPANELEN Koekelberg?

Er zijn twee belangrijke redenen om te kiezen voor zonnepanelen Koekelberg. Ten eerste is zonne-energie een milieubewuste bron van stroom, ten tweede kunt u als woningbezitter op termijn veel geld besparen, bedragen tot €1250,- op jaarbasis zijn haalbaar afhankelijk van het aantal en het energieverbruik. Kortom, er zijn volop redenen om er voor te kiezen. Laten we eens wat dieper duiken in de wereld van zonne-energie.

PRIJZEN

zonnepanelen prijs Koekelberg

Wat gaan deze zonnepanelen Koekelberg me kosten? Dat is de vraag die vaak wordt gesteld en terecht, zonnepanelen lijken op het eerste gezicht niet goedkoop. Als we uitgaan van de gemiddelde situatie gaan we uit van een gezin met twee volwassenen en één kind. Dit gezin heeft jaarlijks een capaciteit nodig van 4100 Wp ofwel Wattpiek. Dit vertaalt zich in een energiebehoefte van 3500 kWh. Bij zonnepanelen wordt er door zaken als schaduw en bewolking altijd een marge van 15% minder capaciteit geteld, met 4100 Wp heeft het gezin dus het hele jaar voldoende stroom. Voor deze energiebehoefte zijn 16 zonnepanelen nodig die elk een opbrengst hebben van 260 Wp. Een zonnepaneel heeft een omvang van ongeveer 1,5m². Het dak heeft dus een beschikbare oppervlakte nodig van 24m². Wanneer dit niet toereikend is in uw situatie kunt u kiezen voor minder panelen en daarnaast gebruik maken van de reguliere energieleverancier voor het restant.

Prijzen in 2020

Bent u van plan om zonnepanelen Koekelberg aan te schaffen? Dan is dit het juiste moment. De prijs is sinds 2011 met bijna 50% gedaald. Maar wat is nu de prijs van een dergelijke investering? De prijzen van Koekelbergse zonnepanelen zijn vooral afhankelijk van het aantal dat u wilt plaatsen. In de onderstaande tabel ziet u in één oogopslag wat de investering en besparing is bij het aantal zonnepanelen Koekelberg .

Aantal personen
huishouden
Gem. Elekt. verbruik per jaar in kWhWp dat nodig is om het verbruik te dekken ( kWh / 0,85)Aantal panelen ( 260 Wp per paneel) Gemiddelde prijs (inclusief omvormer - installatie - btw)Gemiddelde besparing per jaar
12.5003.00012€ 6.100€ 625
2
3.0003.50014€ 7.400€ 750
33.5004.10016€ 8.800€ 875
44.0004.70018€ 9.500€ 1.000
54.5005.30021€ 10.900€ 1.125
65.0005.90023€ 11.800€ 1.250

Op basis van bovenstaande berekening moet u een bedrag tellen van pakweg €9000,-. Dat bedrag is inclusief BTW, de omvormer en installatie. Het is van belang om de ze te laten installeren door professionals. Naast mogelijke schade aan het dak en de panelen riskeert u bij het zelf installeren ook ongevallen en een gereduceerd rendement. Met deze installatie zult u bijna €1000,- kunnen besparen op jaarbasis. Na slechts tien jaar heeft u de investering alweer retour. Een set zonnepanelen heeft een levensduur van 25 jaar of langer, u kunt tijdens de levensduur maar liefst €15.000,- besparen. Met dat geld kunt u heel leuke dingen doen!

OFFERTES

Neem het niet van ons aan, maar vraag vrijblijvend een aantal offertes op van specialisten bij u in de regio. Door uw gegevens in te vullen op deze pagina benaderen wij verschillende leveranciers een passende offerte zullen uitbrengen. U kunt deze offertes vervolgens vergelijken op prijs, service en kwaliteit. Zo weet u snel waar u aan toe bent, en welke leverancier het beste past bij uw voorkeur en situatie.

HOE WERKEN ZE?

De laatste jaren zijn zonnepanelen steeds beter en goedkoper geworden. Ook in de schaduw zal een modern zonnepaneel stroom opwekken, daarnaast speelt de kwaliteit van het zonnepaneel ook een rol in de energie efficiëntie. Er zijn drie types:

Monokristallijn: Dit is het meest efficiënte type zonnepaneel met de hoogste opbrengst per paneel. De aanschafprijs ligt ook wat hoger. De kleur is glanzend en egaal zwart.

Polykristallijn: Dit type wordt van hetzelfde materiaal gemaakt als Monokristallijn maar is wat goedkoper en iets minder efficiënt. De kleur is donkerblauw / paars, dit is momenteel het meest toegepaste zonnepaneel.

Amorf: Door gebruik te maken van siliciumpoeder in plaats van kristal zijn deze zonnepanelen buigzaam. De kosten liggen lager, maar het rendement is ook minder. De twee luxe types op basis van kristal zijn het meest populair in deze regio.

TERUGVERDIEN TIJD

Gemiddeld kunnen de kosten voor aanschaf van zonnepanelen in een periode van pakweg tien jaar worden terugverdiend. De rest is dus pure winst. Met hoge kwaliteit zonnepanelen zult u ook in donkere tijden voldoende stroom opwekken om uw gezin te voorzien van groene energie. Vraag direct een aantal vrijblijvende offertes aan bij leveranciers bij u in de regio. Vul uw gegevens in, u zult snel meerdere prijsopgaven ontvangen zodat u een weloverwogen besluit kunt maken.

INFORMATIE:

Meer informatie over zonnepanelen kan u vinden op de pagina's:

Hoeveel u er nodig heeft is afhankelijk van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Stel, u heeft een gemiddeld Vlaams huishouden van 2 volwassenen en 1 kind. Dan verbruikt u ongeveer 3.500 kWh per jaar. Het liefst zien we elke dag een strak blauwe lucht met veel zon. Dit is helaas niet het geval en hebben we ook regelmatig te maken met bewolking en regen. Om deze reden is het gemiddelde rendement van 85% en moet het elektriciteitsverbruik 3.500 gedeeld worden door dit rendement. Zo is te zien dat er een capaciteit nodig is van 4.100 Wp. Gemiddeld hebben ze een capaciteit van 260 Wp per stuk. Bij een capaciteit van 4.100 Wp heeft u er dus 16 nodig. Ze zijn gemiddeld 1,5 m² groot. Het is dus belangrijk dat u rekening houdt met het beschikbare oppervlakte op uw dak. Voor 16 heeft u 24 m² nodig ze te plaatsen. Heeft u niet zoveel beschikbare ruimte op uw dak? Geen probleem, kies er dan voor om er minder te plaatsen. U vult dan uw energiebehoefte aan met de reguliere stroom van uw energieleverancier.

WAT ZIJN HET ?

Om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen worden ze op uw dak geplaatst.Koekelbergse zonnepanelenhebben niet de zonnestralen zelf nodig om groene stroom te produceren, maar licht. Daarom genereren ze ook stroom op bewolkte dagen. Om deze opgewekte stroom om te zetten in bruikbare stroom voor uw woning is een omvormer nodig. Aangezien ze niet functioneren zonder omvormer zijn alle richtprijzen op deze website inclusief omvormer.

Als u de zonnepanelen Koekelberg gaat vergelijken, ziet u dat er drie soorten op de markt te verkrijgen zijn:

  • monokristallijn
  • polykristallijn
  • amorf (dunne film)
  • GROENE STROOM

Natuurlijk zijn de financiële voordelen erg fijn voor u, maar er moet niet alleen gekeken worden naar het individu. U levert een positieve bijdrage aan het milieu, hier heeft iedereen profijt van. U vindt het toch ook een prettig idee dat uw kinderen en kleinkinderen op een schone planeet kunnen blijven leven? Ook zijn de fossiele brandstoffen niet onuitputtelijk. We kunnen hier niet oneindig gebruik van maken, er zijn zelfs al onderzoeken die zeggen dat het vanaf 2075 moeilijk gaat worden om energie uit fossiele brandstoffen te halen. zonnepanelen Koekelberg zorgen dus niet alleen voor een verbetering van uw bankrekening, maar ze zorgen ook voor een schoner milieu.

HOE ZIT HET MET HET ONDERHOUD EN HET REINIGEN

Een jaarlijks onderhoud is ten zeerste aangeraden. Dit houdt enerzijds een technische controle in. Tijdens deze controle gaat men bijvoorbeeld na of alle onderdelen nog goed bevestigd zijn, of de bekabeling nog naar behoren werkt, of er beschadigingen zijn, enz. Anderzijds, geef je je zonnepanelen Koekelberg best ook een jaarlijkse schoonmaakbeurt. Vuil (zoals mos, vogeluitwerpselen, vallende blaren, stof, enz.) kan zich immers makkelijk aan de panelen hechten. Hierdoor vermindert de lichtinval, wat onvermijdelijk ten koste gaat van het rendement (-2 à 3%). Zelf reinigen is mogelijk: gebruik dan zuiver water en een aangepast reinigingsproduct. Vermijd ruwe doeken of allesreiniger, evenals het gebruik van een hogedrukreiniger om het risico op krassen te reduceren. Klim je zelf op je dak, zijn daar uiteraard een aantal risico’s mee verbonden. We raden je dan ook aan dit werkje uit te besteden aan professionals. Reken op ongeveer 150 euro voor het reinigen ervan.

WERKEN ZE BIJ STROOMUITVAL?

Zijn je zonnepanelen Koekelberg aangesloten op het elektriciteitsnet? Dan is het antwoord ‘nee’. Bij een stroompanne, schakelt de omvormer automatisch uit omwille van veiligheidsredenen. Staat er toch spanning op het net terwijl monteurs aan het werk zijn om de panne te herstellen, kan dit immers een erg gevaarlijke situatie teweegbrengen. Om toch ‘back-up’ stroom te hebben bij een panne, zou je het kunnen overwegen om overtollige stroom op te slaan in accu’s. Dit systeem kost echter een flinke duit en je kan er slechts heel af en toe gebruik van maken. Het is dus aan jou om uit te maken of je het waard vindt hierin te investeren.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest